Copyright © All rights reserved. Made By Heine. Terms of use Privacy policy

ANNO 1981

Motor Club Gieten

                      Het was weer geweldig

De gehele week kwamen op de vrijdag al een drukte van belang en de mensen genoten van het goede weer. Vrijdagavond werd er begonnen met de oude fietsen en dat waren er ongeveer 25 fietsers die onder leiding van Marcel richting Eext vertrokken. Dit jaar was de pauze bij het hunebed bij het Pinetum. Na de koffie heeft Marcel tijdens een rondwandeling een en ander vertelt over het toch uniek stuk bos met uitheemse bomen. Terug op de camping nog een kop koffie en een aandenken en napraten. Hier waren ook de overige deelnemers in de tent en ze konden de startpapieren afhalen.

 Op de zaterdagmorgen werd er gestart om 10.00 uur opweg naar het smalspoormuseum in Erica.Nog even een pauze bij Motorhuis Bakker  de deelnemers van de 26e Hunebedweekend binnen rollen op camping Zwanemeer in Gieten. Het was dan

in nw Weerdinge waar we de collectie klassieke motoren konden bezichtigen onder het genot van een aangeboden kop koffie met cake. Snel door naar Erica want hier stond om 12.30 uur een rondrit met de trein gepland. Er was gerekend op 25 personen maar dat werden er 55 dus werd er een tweede wagon aangerukt.Na de treinrit en de lunch  op naar Oud Aalden waar op de brink de laatste pauze was gepland. Ook een tractortoertocht had de zelfde gedachten en dat werd dus genieten van elkaars hobby. Over rustige wegen teug naar de camping waar om 18.30 een heerlijke BBQ klaar stond.Na de BBQ aansluitend een gezellige avond met muziek uit de jaren zestig wat een goede sfeer tot resultaat had.

De zondagmorgen begon met schitterend weer , maar Gieten zal Gieten niet zijn als we droog over komen. Na een kop koffie vertroken vanaf 11.00uur bij Hotel Braams voor het wedstrijdgedeelte naar cafe Hingstman in Zeijen. In dit gedeelte zaten vijf controle posten die vooraf niet bekent waren bij de deelnemers .Hier werd van delunch genoten en na 60 minuten werd de rit vervolgd, nu was het een toertocht. In Bovensmilde was nog een korte pauze om daarna via Witten over het nieuwe viaduct van de A28 richting Gieten te rijden. Hier was de finihs bij Hotel Braams waar de prijsuitreiking om 16.30 begon maar eerst even een woord van dank.De deelnemers kaarten met de strafpunten werden uitgerijkt met een metworst voor de terugreis. Hierna de prijzen voor de verschillende klassen.Tevreden gingen de deelnemers huiswaards na een schitterend weekend die niet helemaal droog verlopen is maar hierdoor laten we ons niet uit het veld slaan. Ieder die bijgedragen heeft tot het slagen van dit schitterende evenement willen wij bedanken voor hun bijdrage.

Motor groet Alie,Marcel en Ben.
Verslag Hunebed weekend 2015